Serat polipropilén

Serat polipropilén diwangun ku polimérisasi propilén, muter ngalembereh, kusabab teu aya molekul grup kutub, kakuatan antarmolékul leutik, sareng kusabab ranté molekul langkung lancar, janten suhu transisi kaca polipropilén handapeun 0 ℃, serat kalayan kedah nganggo polipropilén isotaktik polimérisasi, ngajantenkeun unggal atom macromolecule polipropilén sareng gugus dina rohangan tilu diménsi salaku susunan anu teratur, tiasa ngahontal 165-170 ℃, titik lebur kusabab daya tarik propilénna antara molekul alit, janten beurat molekul résin polipropilén taun 200000 atanapi langkung, viskositas lebur, ku alatan éta, nalika suhu dilebur kontrol suhu di luhur 100 ℃ langkung luhur tibatan titik lebur, umumna 285 ℃ atanapi langkung luhur. Ranté molekul polipropilénna lumuh ku teratur anu saé, sareng gampang pikeun kristalisasi nalika muterkeun. Kristalitas serat primér dugi ka 50%. Nalika muterkeun, suhu kamar sutra dikawasa handapeun 30 ℃, sahingga serat primér tiasa ngahasilkeun kristal semu-héksagonal henteu stabil, anu gampang diulur nalika diolah. Persiapan serat polipropilén kasar ogé tiasa dianggo metode pilem ipis peralatan spinning jarak pondok, extruder kaluar tina pilem anu diubaran ku alur dina roller pikeun dibagi kana serat. Kapadetan serat polipropilén nyaéta 0,91 g / cm ', mangrupikeun serat kimia dina cahaya spésiésna, serat henteu nyerep uap, dina kaayaan standar tingkat résiko uap caket kana 0, kinerja kaayaan garing sareng baseuh tanpa robih anu signifikan, henteu kapang sareng henteu ngengat. Kusabab non-hibroskopisitas, dyeing sesah, metode dyeing spinning tiasa dianggo pikeun méréskeun masalah dyeing polipropilén, tapi kromatografi henteu lengkep.

Kakuatan serat polipropilén sareng modulus awal anu luhur, caket poliéster, tahan maké sareng élastisitasna saé, tapi nalika beban naék, serat polipropilén nyusut perébihan langkung ageung tibatan poliéster, dina modulus setrés tinggi sareng kakuatan narekahan langkung luhur tibatan poliéster, janten serat polipropilén nyaéta serat anu kuat sareng tangguh.

Suhu kaca serat polipropilénna handap pisan, janten pangaruh setting panasna henteu stabil. Titik lelembutna 140-150 ℃, sareng titik lebur 165-173 ℃. Éta dilebur dina hiji sisi sareng diduruk lalaunan di sisi sanésna dina seuneu.

Konduktivitas termal dina serat mangrupikeun panghandapna, kinerja insulasi anu saé. Polipropilén mangrupikeun polimér ranté karbon, ranté makromolékuler tanpa kakait lemah, stabilitas kimia saé, salian ti asam klorat, asam nitrat sareng karusakan asam oksidasi sanésna, résistansi kana asam sanésna saé. Résistansi Alkali, sajaba ti soda kaustik anu kuat,

Alkali teu aya pangaruhna kana kakuatan polipropilén. Tahan polipropilén pikeun pelarut organik umum sapertos étanol, étil éter, bénzéna, aseton, béngsin, tetrachlorethylene henteu leyur dina bénzéna panas sareng pembengkakan béngsin, tiasa ngaleyurkeun dina klorobénzén panas, tetrahydronaphthalene sareng dechydronaphthalene.

Serat polipropilén ngagaduhan kinerja insulasi listrik anu saé, tapi gampang pikeun ngumpulkeun listrik statik dina ngolahna, sareng spinnabilitas serat polipropilén murni henteu goréng.

Serat polipropilén gampang lami, sabab atom hidrogén dina atom karbon tersiér dina ranté macromolecular polipropilénna cukup aktif, anu gampang kapangaruhan ku cahaya, panas sareng sajabina sareng ngahasilkeun radikal bébas aktip, sareng nyababkeun ranté radikal bébas réaksi dégradasi, anu ngamajukeun putus tina rantay macromolecular. Nalika serat polipropilén isotaktik disimpen dina 50 ℃ salami sataun, éta bakal kaleungitan nilaina. Dina raraga nyegah sepuh, puteran sering nambihan agén anti sepuh, supados ngalambatkeun prosés sepuh, pangaruh anu langkung saé tina keton o-hidroksiopipil sareng nikel anu ngandung senyawa organik logam, nambihan 1% janten 3% grafit pikeun nyegah sepuh fotosensitif nyaéta anu paling épéktip, tapi henteu cocog pikeun produksi serat bodas.

Serat polipropilén kusabab biaya manufaktur murah, proporsi sipat fisik sareng kimia leutik sareng alus teuing sareng ngagaduhan pangwangunan gancang, sajaba sajumlah ageung dianggo dina pembuatan lawon industri, lawon non-anyaman, ogé mimiti pakéan, utamina kusabab serat polipropilénna ngagaduhan peran inti dina nyerep, tiasa ngalangkungan lawon uap cai kapilér mindahkeun kaluar, éta sorangan henteu aya pangaruh nyerep, ngajantenkeun kulit garing, mangrupikeun bahan olahraga manufaktur anu kuat, pakean sareng lawon perméabel kuli manual sanésna, jsb.


Pos waktos: Jun-03-2019

Ngalanggan Newsletter Kami

Pikeun patarosan ngeunaan produk atanapi daptar harga kami, punten kintunkeun email anjeun ka kami sareng kami bakal kontak dina 24 jam.

Tuturkeun Kami

dina média sosial urang
  • a (3)
  • a (2)
  • a (1)